Yerba mate

Új termék

Kiszerelés: 100g

Bővebb leírás

610 Ft‎

6 100 Ft‎ / kg

Egyéb infó

A yerba maté egy magas koffeintartalmú növény, aminek a leveleiből és a szárából készítenek teát. Széles körben fogyasztják a Latin-Amerikai országokban. 
A fának a levele természetes módon tartalmaz 24 különböző vitamint és ásványi anyagot, 15 különböző aminosavat és bőséges mennyiségű antioxidánst, valamint csersavat, nyomelemeket, klorofillt és flavonoidokat.
Élénkítő hatású, tartalmaz koffeint, teofillint és teobromint. A koffeintartalma a kávénál alacsonyabb, de magasabb a zöld teánál. Növeli a szellemi- és a sportteljesítmányt.
A maté számos, már korábban a rák rizikófaktorának csökkenésével kapcsolatba hozott vegyületet tartalmaz, mint például szaponinokat, urzolsavat, rutint, tannint, klorogénsavat, és a klorofillt. Vizsgálatok igazolták a rákos megbetegedések csökkent előfordulását a maté teát fogyasztók körében.
Elkészítése: 1 teáskanál teát öntsünk le kb.70-80oC-os vízzel, és kb. 8 percig hagyjuk állni, és szűrjük le. Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is. Fontos, hogy ne forrásban lévő vízzel öntsük le a tealeveleket, mert úgy elveszti pozitív hatásainak jó részét. Kesernyés ízű, zöldes színű teánk lesz.

7 hasonló termékek ugyanazon kategóriában:

A termék vásárlói ezt is megvették: