Fehér tea (szűz tea)

Új termék

Kiszerelés: 50g

Kézzel szedett, ritkaságnak számító tea különlegesség

Bővebb leírás

580 Ft‎

11 598 Ft‎ / kg

Egyéb infó

A fehér tea alapanyaga a teabimbó, de a bimbó alatti első levél is felhasználható. A teaszüret csak az év két napján lehetséges. Régen a fehér tea fogyasztása csak a császárok kiváltsága volt, ezért nevezik imperialnak is, ami császárit jelent. Azt tartották erről a teáról, hogy halhatatlanná fog válni tőle aki ezt issza.

Mivel egy évben csak két napig, kora tavasszal szedhető meg a levélke, a fehér tea azért olyan különleges, és ritkaság. Szedéséhez gépeket nem használnak, csakis kézzel szedik ilyenkor a leveleket, nehogy megsértsék a jó minőségű alapanyagot. A leszüretelt tealeveleket és rügyeket megszedték, akkor kiterítik, és kb. két napig kicsit szárítják, fonnyasztják őket. Többször át is forgatják. A szárítás következtében még jobban kifehérednek a levelek. Eztán magasabb hőmérsékleten, kilencven-száz fokon tovább szárítják a már megfonnyasztott leveleket.

A tealeveleket forró, kb. 70 °C-os vízzel kell leönteni. 5-7 perc áztatás után fogyasztható az ital. Íze kevésbé karakteres mint a fekete teáé, mivel nem megy végig hosszas fermentációs folyamaton. Sajátos íze az elfogyasztása után is még hosszan érezhető.

Ennek a teának rendkívül magas az antioxidáns tartalma, így gátolja a sejtek öregedését. A fehér tea fogyasztása jótékonyan hat a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők szervezetére. Hatására csökken a vérnyomás és a koleszterin-szint, ezenkívül gátolja az érelmeszesedést, valamint az immunrendszert is erősíti. Csonterősítő hatással is rendelkezik. Mindezek mellett a fehér tea zsírégető hatással is bír. Fogyasztása javít az ember koncentráció-képességén.

7 hasonló termékek ugyanazon kategóriában:

A termék vásárlói ezt is megvették: