Quinoa 300g

Új termék

Az egyik legtáplálóbb gabonaféle

Bővebb leírás

645 Ft‎

Egyéb infó

A quinoa sokak számára ismeretlen alapanyag a konyhában, holott igen tápláló és értékes gabonaféle. Íze semleges, így igen sokszínű ételek készíthetők belőle.

A quinoa Dél-Amerikából származik, napjainkban elsősorban Peruban és Bolíviában termesztik.

A quinoa az egyik legtáplálóbb gabonaféle, sokféle ásványi anyagot (magnézium, kálium, kalcium, vas, cink) tartalmaz, de igen gazdag B-, C- és E-vitaminban is. Magas a rost- és esszenciális aminosav-tartalma, valamint antioxidánsokban is bővelkedik (hasonlóan az áfonyához).

Gluténmentes!

Egyre többen küzdenek gyomor- és emésztési problémákkal és gluténérzékenységgel, a quinoa azonban – a kukoricához hasonlóan – gluténmentes, ezért bátran fogyaszthatjuk, ha intoleranciánk van.

        A quinoa az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, ráadásul kiemelkedően magas is a fehérje-tartalma - jóval több, mint a rizsé vagy a búzáé. Található benne C-, E- és B-vitamin - utóbbiból többféle -, továbbá az öregedésért is felelős szabadgyököket hatástalanító béta-karotin, az ásványi anyagok közül pedig magnézium, vas, foszfor, cink, kálcium, valamint minden olyan aminosavat tartalmaz, melyre a szervezetnek szüksége van.

Hogyan fogyasszuk?

Mielőtt fogyasztani kezdenénk, alaposan mossuk meg: tegyük egy szűrőbe, és addig mossuk hideg vízzel, amíg a külsejét borító csúszós, úgynevezett szaponin le nem jön róla teljesen. A quinoát fogyaszthatjuk reggelire tejben megfőzve kásaként, ebédre sós vízben megfőzve, majd salátába keverve, de készíthetünk belőle pudingot is. Sütésnél is nagy segítség: liszt formájában gluténmentes édességekhez használható. A popcornhoz hasonlóan ki is lehet pattogtatni, a "pop-quinoa" nagyon népszerű a perui gyerekek között.

18 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: