Papsajtmályva

Új termék

Malvae folium

Kiszerelés: 75g

Bővebb leírás

320 Ft‎

4 249 Ft‎ / kg

Egyéb infó

Utak, kerítések mentén, öreg falak tövében, törmelékhalmokon terem, de csak lakott területeken fordul elő. A levelek és a virág nyálkát és cserzőanyagot tartalmaz.
A papsajt mindenekelőtt 
a gyulladt nyálkahár­tyák gyógyítására alkalmas tea formájában. Gyo­morhurut, hólyaghurut, a szájüreg gyulladásos megbetegedéseinél, valamint gyomor- és bélfekély gyógyítására alkalmazzuk.

Elhúzódó hörghurut és bronchitisköhögés és erős rekedtség esetén különösen ajánlott, de heveny gége- és mandulagyulladás, valamint szájszárazság ellen is alkalmaz­ható.

 Az arcon viszkető és égő érzést okozó allergiákra is jótékonyan hat a langyos papsajttea. Külsőleg a papsajtot sebek, fekélyek, vénagyulladásból származó és törések helyen fellépő kéz- és lábdagadás kezelésre használjuk. Ilyen esetekben kéz- illetve lábfürdőt érdemes csinálni.

Tea készítése: 2,5 dl vízbe áztassunk 1 evőkanál teafüvet, éjszakára hagyjuk állni, reggel langyosítsuk meg, és így fogyasszuk.
Borogatást is készíthetünk, mégpedig úgy, hogy a teakészítés során visszamaradt áztatott teafüvet kevés vízben felmelegítünk, és ezt a pépet tesszük egy kendőre, így borogassuk az arcon vagy kézen lévő sebeket.
Fürdőként is használhatjuk, ekkor kb. 30g szárítmányt áztassunk hideg vízben 10 órán át egy nagyobb edényben, vízben. Fürdés előtt felmelegítjük, és 20 percig fürödjünk, mosdjunk meg így vele.

30 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: