Csipkebogyó

Új termék

Cynosbati fructus

egész

Kiszerelés: 200g

Bővebb leírás

500 Ft‎

2 499 Ft‎ / kg

Egyéb infó

A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin is található benne, de természetesen leginkább magas C-vitamin tartalmáról híres. A termésében, a csipkebogyóban legendásan sok C-vitamin van, ezért nem szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik. Fontos téli vitaminforrás a nátha megelőzésére. A csipkehús kedvezően hat a cukorbetegségre, szabályozza a vércukorszintet. Cukorbetegek étkezés után fogyasszák, mivel segíti a zsír emésztését. Immunerősítő hatása van.

Így készítsük: a tea készítéséhez egy evőkanál csipkebogyót 2,5 dl hideg vízben 5-6 órát áztasson, majd szűrje le. Forralni, forrázni nem szabad. Rendszeres napi fogyasztása az őszi-téli időszakban javasolt. Lehetőleg ízesítés nélkül fogyasszuk. Napi 2-3 csészével korlátlan ideig iható. Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható. Gyermekeknek 1 éves kortól hígítva adható.

30 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: