Görögszénamag, őrölt

Új termék

Kiszerelés: 50g

A görögszéna gyakori gyógy- és fűszernövény.
Magja erős illatú, ánizsos ízű. Az indiai és az arab konyha ismert fűszere, teákat, kenyereket ízesítenek vele, és a curry egyik összetevője is a görögszénamag. 

Bővebb leírás

170 Ft‎

3 400 Ft‎ / kg

Egyéb infó

A görögszéna gyakori gyógy- és fűszernövény.
Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például magnéziumot, foszfort, vasat, rezet, mangánt és B6-vitamint. Emellett olyan vegyületeket is találhatunk benne, melyek elpusztítják a mikrobákat, csökkentik a gyulladásokat, jó hatással vannak a vércukorszintre is.
A nők számára nemcsak a szoptatás ideje alatt lehet előnyös a görögszéna fogyasztása. Bizonyos hatóanyagai ugyanis hasonlítanak a természetes női nemi hormonok hatásaira, így képesek enyhíteni a kellemetlen menstruációs tüneteket is, illetve a menopauza idején tapasztalható kellemetlenségeket is, többek között a hőhullámokat, a depressziót és a hangulati hullámzást. A görögszénának emellett a vastartalma is magas, így a vérszegénység elleni küzdelemhez is hozzájárulhat. Naponta igyunk meg két pohárnyi görögszénamagból készült teát, különösen a menstruációt megelőző héten, illetve alatta.

30 hasonló termékek ugyanazon kategóriában:

A termék vásárlói ezt is megvették: